Historia

Vuosi 2024


Vuosi 2023

Aloitimme aktiivisen toiminnan välittömästi vuoden vaihduttua. Vuoden ensimmäinen yritysvierailu 3.1.2023 kohdistui Kylpyhuonekeskukseen, jossa isäntinämme toimivat Temal Oy, REJ Design Oy ja Unidrain Oy. Yritysten toimintojen ja tuotteiden esittelijöinä toimivat projektinjohtaja Henriikka Hibay, Temal Oy, markkinointi- ja myyntipäällikkö Ulla Sivonen, REJ Design Oy sekä key account manager Peter Bäckblom, Unidrain Oy. Esitykset ja tuotteet kiinnostivat 12 henkilön ryhmäämme suuresti ja vierailu venyikin lähes kolmetuntiseksi. Kauppojakin tehtiin.

Osuuspankki Uusimaa oli vierailukohteena 28.2.2023. Vierailupaikassa järjestettiin myös yhdistyksen vuosikokous. Vierailulle ja vuosikokoukseen osallistui 15 jäsentä. Pankin tilaisuudessa kuulimme pankinjohtaja Janne Koivuniemen esityksen taloyhtiöiden rahoituksen edellytyksistä sekä sales manager Jemina Hukkasen esityksen rahoitusmarkkinoista ja korkosuojauksesta. Pankin tilaisuuden jälkeen pidetyssä vuosikokouksessa käsiteltiin sääntöjen edellyttämät asiat. Vuosikokous valitsi hallituksen puheenjohtajaksi Reijo Savolaisen ja jäseniksi Kirsi-Maria Falinin, Eine Junnilaisen, Mika Lehmusvuoren, Juhani Mattilan ja Mika Valmarin.

KIVIEN keväinen avec-risteily Viking XPRS:llä toteutettiin 21.4.2023. Lopullinen osallistujamäärä oli  20. Lisäksi mukana oli Isännöintiliiton johtava lakiasiantuntija Jenni Valkama, joka piti erinomaisen esitelmän kiinteistöalan ajankohtaisista juridisista kysymyksistä. Sales manager Maria Hernberg Viking Lineltä kertoi yhtiönsä ja laivan ajankohtaisista kuulumisisista. KIVIEN puheenjohtaja Reijo Savolainen ravisteli porukkaa alati vaanivilla riskeillä ja opasti niiden huomioon ottamiseen. Luentojen lisäksi ehdimme nauttia kohtuullisesti myös laivan erinomaisesta palvelusta ja tasokkaista ruoka- ja juomanautinnoista.Kiva ilmapiiri ja myönteiset kokemukset aikaansaivat johtopäätöksen: "Tästä täytyy tehdä säännöllinen joka keväinen tapahtuma!

Yhdistyksen "sääntömääräinen" kesäinen kulttuuriretki 1.8.2023 suuntautui Hämeenlinnan ja Valkeakosken suuntaan. Aamuvarhaisella Kiasman edestä käynnistyneelle bussiretkelle osallistui ennätykselliset 24 henkilöä. Bussimatka ulottui aluksi vain Hämeenlinnaan, jossa tutustuimme Vanhaan kaupunkiin Ari Paajasen ja Reijo Savolaisen johdolla ennen nousemista laivaan. M/s Silver Starilla nautiskelimme lounaasta ja rehevistä järvimaisemista Valkeakosken Visavuoreen saakka. Visavuoren museossa ihailimme hienoa rakennuskulttuuria ja upeita taideteoksia. Tämän jälkeen pienen bussitripin jälkeen museoksi vaihtui Myllysaaren museo ja jalkapallomuseo. Sen jälkeen olikin pienen paussin jälkeen ilomme nauttia upeasta Valkeakosken kesäteatterin esityksestä: IRWIN. Täyteläisen kulttuuripäivän jälkeen palailimme tyytyväisenä bussillamme Helsingin keskustaan.


Vuosi 2022

Vuoden 2022 alkua varjostivat edelleen Koronan jälkimainingit. Kokoontumisiin suhtauduttiin varauksin ja yritysten suhtautuminen yritysvierailuihin oli pidättyväinen. Näistä syistä KIVETKIN olivat alkuvuoden hiljaiselossa ja tapahtumia ei järjestetty. 

Vuosikokous pidettiin 2.5.2022 Ravintola Vltavan Havel-kabinetissa ja siihen osallistui 14 jäsentä. Vuosikokous vahvisti tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapaudet. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Reijo Savolainen ja jäseniksi Mika Lehmusvuori, Mika Valmari, Juhani Mattila, Kirsi-Marja Falin ja Eine Junnilainen uutena Liisa Virangon tilalle, joka oli ilmoittanut, ettei ollut enää käytettävissä. Tilintarkastajaksi valittiin Kari Puusti, HT ja hänen estymisensä varalle toiminnantarkastajaksi Jussi Tammelin.

Kesäretki järjestettiin 27.7.2022 Lahden ja Heinolan suuntaan. Tapahtumaan osallistui 22 jäsentä. Helsingistä lähdettiin tilausbussilla kello 7.00 Lahtea kohden. Lahdesta risteilimme m/s Suomen Neidolla Heinolaan, jossa vierailimme opastetusti Taidemuseoon ja Lintuhoitolaan. Matka huipentui Heinolan kesäteatterin ratkiriemukkaaseen esitykseen Flirttikurssi 55+. Esityksen jälkeen palasimme käytössämme olleella bussilla Helsinkiin, jossa olimme kello 23:n tietämissä.

Lokakuussa otimme käyttöön uudistetut kotivut iloisin ilmein. Samalla paransimme sivujen sisältöä ja toimivuutta. Kotisivujen uudistamisen toteutti Nettitiimi Oy.

Ilmailumuseossa vierailimme 14 henkilön voimin 12.10.2022 kello 11-13. Mukana oli sekä jäseniä että aveceja. Yhdistyksen kustantamaan tilaisuuteen sisältyi erinomaisesti opastettu kierros ja kahvit korvapuusteilla.

Noaa-Säästöpankin vierailulla 24.11.2022 kuulimme esittelyn pankin vireästä ja kasvavasta toiminnasta, katsauksen rahamarkkinoiden näkymistä sekä kuvauksen pankin taloyhtiöiden palvelumallista. Esityksistä vastasivat myynninjohtaja Ville Savolainen ja taloyhtiöiden asiakkuuksista vastaava Elina Aavila. Jäseniämme oli paikalla yhdeksän.

Vuoden viimeinen tapahtumamme oli pitkä joululounas Ravintola Vltavan Havel-kabinetissa. Lupsakkaassa tilaisuudessa oli mukana 22 jäsentä. Buffet-lounas käsitti sekä tsekkiläisiä ruokalajeja että perinteistä suomalaista jouluruokaa. Ohjelma käsitti puheenjohtajan tilannekatsauksen lisäksi leikkimielisen tietokilpailun vanhasta rakennusalan sanastosta sekä arpajaiset. Osallistujien seurustelutarvetta ei tilaisuuden kolme tuntia tyydyttänyt, vaan suurin osa jäi edelleen keskustelemaan ravintolan tiloihin. Osa kertoman mukaan runsaaksikin aikaa.


Vuosi 2021

Vuoden 2021 oli jäsentapaamisten osalta edelleen hiljaiseloa, koska pandemia ei jättänyt meitä rauhaan.

Kesän jälkeen oli kuitenkin mahdollista aktivoitua ja vuosikokous pidettiin 2.8.2021. Kokous pidettiin Karjalatalossa. 11:n kokousedustajan kesken käsiteltiin sääntömääräiset asiat.

20.8.2021 pystyttiin järjestämään myös aveceille suunnattu kesäretki, joka tehtiin Haminan Bastioniin, kesäteatteriin.  Kesäteatterin esitys oli Syntipukki. Haminaan matkatessa pysähdyttiin Kotkassa ja tutustuttiin mm. Merimuseoon. Retkelle osallistui 15 henkilöä.

Perinteinen joululounas oli mahdollista v. 2021 järjestää ja näin tehtiin. Perinteiseen tapaan oltiin koolla Ravintola Vltavassa 14.12.2021. Tsekkiläis-Suomalaisen jouluruuan yhteydessä käytiin tietokilpailu ja arpajaiset. Osallistujia oli mukavasti 20 henkilöä.


Vuosi 2020

Vuosi alkoi aktiivisen ja vireän toiminnan merkeissä. Heti tammikuussa 14.1.2020 vierailtiin Kotikatu Oy:llä, jossa isäntänä toimi myyntijohtaja Ilkka Laitinen. Kuulimme yleisesittelyn yrityksen ja sen tytäryhtiön toiminnasta sekä luento siitä, miten kiinteistöhuoltoyritys olisi hyvä kilpailuttaa. Vierailuun osallistui 15 jäsentä.

6.2.2020 olimme Skaala Ikkunoiden (Skaala IFN) vieraana. Isäntänä olivat Antti Hautapaikka ja Timo Laitinen. Kuulimme ja näimme mielenkiintoisen otannan ikkunoiden nykytekniikasta ja markkinatilanteesta. Vierailuun osallistui 15 jäsentä.

Maalikuussa, 3.3.2020, juuri ennen kuin koronapandemia pysäytti Suomen lähes kokonaan, vierailimme kauppakeskus Mall of Triplassa ja sen yhteydessä olevassa Sokos Hotelli Triplassa.  Mall of Triplan puolesta isäntänä toimi kauppakeskusjohtaja Kati Kivimäki ja hotelli puolesta johtaja Hanna Riihimäki. Vierailun yhteydessä oli mahdollisuus tutustua kauppakeskuksen erityispiirteisiin sekä hotellin huoneisiin.

Tämän jälkeen korona hiljensi Kivet ry:n toimintaa ja mm. vuosikokous pidettiin vasta syksyllä. Taustalla ei kuitenkaan levätty vaan suunniteltiin yhdistykselle uutta logoa ja se otettiinkin vuoden aikana käytöön.

Vuosikokous saatiin pidettyä syksyllä, 22.9.2022. Kokous pidettiin Kiinteistöliitto Uusimaan tiloissa Anna Kalevassa. Vuosikokous -asioiden lisäksi saimme kuulla tuoreimmat kuulumiset kiinteistöyhdistyksen toiminnasta ja tilasta. Isäntänä oli toiminnanjohtaja Mika Heikkilä.  Koronan jälkimainingeissa tilaisuuteen osallistui 10 jäsentä.

Maaliskuun jälkeen ei koronan takia ollut mahdollista yritysvierailut eikä muut jäsentapaamiset ja mm. perinteiset kesäretki ja joululounas jouduttiin jättämään väliin.V.2019

20.11.2019 vierailtiin Bauerilla Vantaan Martintalossa. Yrityksen toiminnasta ja vedenkäsittelytuotteista saatiin ajankohtaiskatsaus.

22.10.2019 vierailukohteena oli Abloyn pääkonttori Espoon Perkkaalla Business Park Stellassa, jonne vierailuisännän kustantama Korsisaaren bussi Helsingin keskustasta pääosan vieraista kuljetti. Isäntämme avainasiakaspäällikkö Lauri Rauhalan monipuolinen videoklipein havainnollistettu esitys sisälsi yrityksen historian, brändin ja tuotteet - tuoreimpana Abloy Pulse.

24.9.2019 KIVET-veteraanit kävivät tutustumassa kiinteistöalan kustannustoiminnan ajankohtaisiin kuulumisiin Malmilla Kiinteistöalan Kustannus Oy:n vieraana. Vierailun isäntänä toimi toimitusjohtaja Veli-Pekka Tihlman.

24.4.2019 KIVET-veteraanit vierailivat Etelärannassa Teknologiateollisuuden vieraana Matti Kiiskisen toimiessa isäntänä. Ajankohtaisen tietoannin ohessa nautittiin maittava buffet-lounas.

13.2.2019 kiinteistöalan veteraanit matkasivat YIT:n pääkonttoriin Käpylän aseman viereen. Isäntämme YIT Talon Tekniikan kehitys- ja markkinointipäällikkö Tommi Vienonen esitteli ensin YIT-konsernin, joka Lemminkäisen fuusioinnin myötä on kasvanut koko rakentamistoimialan kattavaksi kansainväliseksi suuryhtiöksi.

Vieraille tutummat putkiremontit ja muut taloyhtiöiden peruskorjaushankkeet ovat Talon Tekniikka yhtiön työkenttää. Sen  toimintaperiaatteita Vienonen  esitteli tarkemmin. Korjaushankkeen aikaista isännöinnin työtä helpottaa se, että YIT huolehtii rahoituksesta hankkeen aikana ja taloyhtiö ottaa korjauslainan vasta hankkeen valmistuttua. Vierailuun osallistui 14 veteraania.

YIT:n nettisivuilla voi käydä tutustumassa Keski-Pasilan Triplaan:
https://tripla.yit.fi/
https://tripla.yit.fi/nain-tripla-rakentuu
https://www.youtube.com/watch?v=pVS87Gd8tnU&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=IhwCCEebjYk
https://www.youtube.com/watch?v=Pz-g3K892aQ

30.1.2019 ivyläiset saivat kutsun uuteen suureen OP Keskukseen Helsingin Vallilaan. Aluksi saatiin ajankohtaiskatsaus talouden ja rahamarkkinoiden näkymiin pääekonomisti Reijo Heiskaselta. Tuntui kuin olisi katsonut TV:n talousuutisia ja niistähän Heiskanen on tutuksi tullutkin. Hannu Vehniänen (Senior Sales Manager) toi esityksessään vieraat lähemmäksi omaa alaansa kertomalla miten taloyhtiöt voivat suojautua korkoriskiltä ja esittelemällä OP:n räätälöimän yhtiölainan korkosuojaustuotteen. Isäntämme Asiakkuusjohtaja Vesa Väätänen esitteli peruskorjaus- rakentamisen rahoituksen näkymät.

Lopuksi vieraat tutustuivat kävelykierroksella talon toiminnallisesti ja arkkitehtonisesti mielenkiintoisiin tiloihin.

V.2018

11.12.2018 IVY:n perinteinen joululounas nautittiin ravintola Vltavan Havel kabinetissa. Yhdistyksen puheenjohtaja Reijo Savolaisen lausui alkuglögien kera lounaalle osallistuneet 18 ivyläistä tervetulleeksi.

Lounas oli perinteinen joulubuffet tsekkiläisin vivahtein. Jälkiruokana joulutorttu ja kahvi, jonka avecin kukin otti mieltymystensä mukaisena. 

Jos tilaisuudessa ei olisi ollut visailua, ei sitä olisi kukaan uskonut Reijon junailemaksi. Visailun aiheena oli tällä kertaa staditietous. Visailussa sarjoja oli kaksi (tositietäjät ja säälittävät) ja kummassakin jaettiin myös palkintoja. Myös arpajaiset kuuluvat hyvän tapahtuman ohjelmaan varsinkin kun niiden tavoitteena on kohentaa yhdistyksen taloutta.

27.11.2018 oli IVY:n vierailun kohteena pitkästä aikaa alueellinen kiinteistönhoitoyhtiö Myyrmäen Huolto Oy, jossa IVY ei aiemmin olekaan vieraillut. Toimitusjohtaja Mika Lehtosen yrityksen ja sen toiminnan esittely toi esiin alueellisen kiinteistön hoidon vahvuudet ja mahdollisuudet, jotka Myyrmäessä on osattu esimerkillisesti hyödyntää.

Esittelyn jälkeen vieraat kyselivät ja keskustelivat vilkkaasti kahvitarjoilun ohessa. Vierailuun osallistui 10 ivyläistä.

13.11.2018 IVY:n vierailun kohteena oli toinen kiinteistöalan pääjärjestöistä Kiinteistöliitto ry ja paikkana kiinteistöväelle tuttu osoite Annankatu 24. Vieraat lausui tervetulleeksi toimitusjohtaja Harri Hiltunen,  joka samalla antoi ajankohtaiskatsauksen kiinteistöalan asioihin. Johtava asiantuntija (energia ja ilmasto) Petri Pylsy alusti kiinteistöjen ajankohtaisista energia-asioista. Hiltusen ja Pylsyn esitykset on luettavissa jäsensivujen tiedosto-osiossa.

Kahvittelun lomassa käytiin isäntien puheenvuorojen pohjalta vilkas keskustelu. Vierailuun osallistui 17 ivyläistä. 

11.10.2018 IVY:n yritysvierailu suuntautui rakennusalan innovatiivisen uudistajan Lehto Groupin pääkaupunkiseudun toimistoon, jossa Lehto Korjausrakentamista edustavat myyntijohtaja Jukka Viljanen ja asiakasvastaava Tanja Turunen toimivat isäntinämme. Vaikka uutuuttaan hohtava Spondan kiinteistössä sijaitseva toimisto sijaitsee aivan aseman kyljessä, oli ivyläisillä vaikeuksia löytää perille. Toimiston modernisuutta ilmensi jo alaovella ilmoittautumisautomaatti.

Kun kaikki vieraat oli saatu perille, päästiin kahvittelun ohessa myös asiaan eli kuulemaan ja näkemään Jukka Viljasen esitys Lehto Group-konsernista ja sen korjausrakentamiskonseptista.  Kokonaisvastuukonseptin mukaan hankkeet käynnistetään hankeselvityksellä, jonka roolista ja sisällöstä ivyläisillä oli paljon kysyttävää. Tanja Turusen kertoessa omasta roolistaan asukassuhteiden hoidossa ja tiedottamisessa sai vieraat nyökyttelelmään. 

Puheenjohtaja Savolainen esitti ivyläisten kiitokset ja luovutti muistoksi käynnistä IVY-klubin viirin isännille.

10.8.2018 12 ivyläistä aveceineen suuntasi Myllerbussin kuljettamana kulttuuriretkelle Tampereelle. Kulttuuriosio alkoi jo bussissa puheenjohtajan järjestämällä tamperelaisia murresanoja koskevalla tietokilpailulla. Palkinnot kilpailuun sponsoroi Kylpylähotelli Rauhanlahti. Iittalassa suoritetun välipysähdyksen jälkeen saavuimme kello 12 Sara Hildenin taidemuseoon. Siellä suoritettiin opastettu kierros "Apina ja Vesiputous- tämän ilmaston kuvia" näyttelyssä. Taidenäyttelyn jälkeen siirryttiin nauttimaan läheiseen Näsinneulan näköala-ravintolaan maittava lounas. Omatoimisen Tampereen keskustaan tutustumisen jälkeen siirryttiin bussilla Pyynikille, jossa kello 18 alkoi kesäteatterin tämän kesän hitti Ehtoolehdon sankarit. Neljä pariskuntaa ihastui Tampereeseen niin, että jäivät teatterin jälkeen sinne, muut palasivat Helsinkiin ollen Kiasman pysäkillä tasan kello 23.

5.6.2018 ivyläiset tutustuivat Kauppakeskus Selloon Espoon Leppävaarassa. Kauppakeskuksen toimintaan tutustumassa kävi 10 ivyläistä ja 3 avecia.

13.3.2018 pidettiin 12 jäsenen voimin IVY-klubin vuosikokous Itä-Pasilassa Jarrumiehenkatu 2 B:n kerhotilassa. Kokouksessa vahvistettiin vuoden 2017 tilinpäätös, hyväksyttiin vuoden 2018 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä myönnettiin tili- ja vastuuvapaus tilivelvollisille. Jäsenmaksu nostettiin 60 euroon ja liittymismaksu pidettiin entisen suuruisena (5 euroa). Hallitusta hieman uudistettiin. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Reijo Savolainen ja jäseniksi Juhani Mattila, Sinikka Peltonen, Aarno Teittinen ja Mika Valmari. Kokouspöytäkirja löytyy näiden sivujen tiedosto-osiosta.

28.2.2018 ivyläiset suuntasivat Espooseen Juvanmalmin teollisuusalueelle Eerola-Yhtiöiden vieraaksi. Isäntinä toimivat toimitusjohtaja Pasi Eerola ja markkinointijohtaja Tom Sundell.

Tervetuloa-toivotuksessaan Sundell totesi vieraiden näyttävän niin tutuilta, että hän päätti jättää väliin tukikohdan esittelykierroksen (pakkasenkin takia) ja yritysesittelyn. Vieraatkin näyttivät olevan ohjelmaan tyytyväisiä. Se muodostui seurustelusta ja kiinteistönhoidon kokemuksista rupatellen maukkaan ruoan ja juoman kera. Myös sauna oli lämpimänä. Vierailuun osallistui 10 ivyläistä.

17.1.2018 Vuoden ensimmäisen vierailun kohteena oli Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy eli KAK-laki, jonka toimisto sijaitsee Unioninkatu 13:ssa Eteläsatamassa. Kahvitarjoilun ohessa saatiin vierailun isännältä toimitusjohtaja Kai Haarmalta kuvaus yrityksestä kiinteistöalaan keskittyneenä erityisosaajana. Toimiston hienot tilat talon ylimmässä kerroksessa tulivat välijalottelulla tutuiksi ja kohtasipa moni myös tuttuja käytävillä ja työhuoneissa. 

Yritysesittelyn jälkeen saatiin erittäin mielenkiintoinen katsaus kahdesta ajankohtaisesta EU-direktiiveistä lähtöisin olevasta lakiasiasta: tietosuoja ja tupakkalaki. Lopuksi Haarma esitteli isännöintiä sivuavia oikeustapauksia.

Liekö vierailun odotettu anti vai toimiston erinomainen sijainti houkutellut vierailulle ennätysmäisen osanoton (20 ivyläistä). 

V.2017

7.12.2017 IVY:n perinteinen joululounas nautittiin ravintola Vltavan Havel kabinetissa. Yhdistyksen puheenjohtaja Mika Valmari piti katsauksen yhdistyksen kuluneen vuoden tapahtumiin. Lounaalle osallistui 25 ivyläistä.

Lounas oli perinteinen jouluglögeineen, ruokajuomineen ja joulutorttuineen. Pääruokana oli ylikypsä porsaanniska, jota buffet-pöydässä riitti.

15.11.2017 IVY-klubi oli Lassila & Tikanojan vieraana Keravan kierrätyskeskuksessa. Vierailuun osallistui 15 ivyläistä, joista 4 tuli suoraan Keravalle ja 11 isäntien kuljetuksella Kovasen taksilla Helsingistä.

Kierrätyskeskuksen toimistolla isäntämme myyntineuvottelija Vantte Kenttä kertoi Lassila&Tikanojan kehityskaaren vaatetusalan yrityksestä kansainväliseksi monialayritykseksi, joka ainoana yrityksenä kattaa kaikki kiinteistöjen ylläpidon ja ympäristöhuollon toiminnat.

Välillä nautittiin salaattipöydän antimista, jonka jälkeen paneuduttiin kierrätykseen ja jätehuoltoon tarkemmin Kentän ja toisen isäntämme projektipäällikkö Matti Sadinkankaan opastamina.

Kun kypärät ja huomioliivit oli asianmukaisesti puettu, lähdimme Marko Salmisen opastamana kierrokselle kierrätyslaitokseen. Kierrätysjätettä oli alueella sekä isoina kasoina että paaleiksi niputettuna ja rekat ja jäteautot toivat jatkuvasti lisää. Halleissa kuljettimet siirsivät mm. tölkit ja pahvit paalauskoneisiin.

Kierroksen jälkeen nautittiin kakkukahvit ja isännät vastailivat vieraiden kysymyksiin. Klo 15 lähdimme paluumatkalle Helsinkiin.

19.10.2017 IVY:n väki matkasi  HYPO:n vieraaksi Helsingin Bulevardille. Edustavissa tiloissa 15 ivyläistä nautti kahvitarjoilun ohessa rautaisannoksen ajankohtaista asuntorahoitustietoa. Isäntämme pankinjohtaja Sami Vallinkoski kertoi aluksi lyhyesti Hypoteekkiyhdistyksen historiasta, joka alkoi jo Snelmannista 1860-luvulta.  Hän jatkoi mielenkiintoisella powerpoint-esityksellä miten asuntorahoittaja seuraa yhteiskunnan, alueellisen kehityksen, asuntopolitiikan ja ihmisten asenteiden kehitystrendejä.

Toisen isäntämme asuntorahoitusjohtaja Tom Lönnrothin asuntorahoituksen kehitystä kuvanneesta esityksestä havaittiin mielenkiintoinen tieto, että asuntorahoituksessa paino osakaskohtaisista asuntolainoista on siirtymässä taloyhtiölainoitukseen.

Mielenkiintoinen oli myös HYPO:ssa työn alla oleva taloyhtiöille tarkoitettu taloudellisen hankesuunnittelun excel-työkalu, jonka sisältöä isäntämme esittelivät.

20.9.2017 ivyläiset suuntasivat Kamppiin Lapinlahdenkatu 1:een Isännöintiliiton vieraaksi. Matkaan oli saatu 15 ivyläistä. Vasta äskettäin esittelytilaksi kunnostetussa tilassa vierailun isäntänä toiminut toimitusjohtaja Tero Heikkilä kuvaili isännöinnin kehitystä monialaiseksi ja monen toimijan kokonaisuudeksi. Kehityksen ohjaamisessa on Isännöintiliitolla ollut myös oma merkittävä roolinsa. Esitys jatkui polveilevan keskustelun myötä siihen mitä Isännöintiliitto aikoo tehdä vuonna 2018 sekä millaisena se näkee roolinsa ja tehtävänsä tulevaisuudessa.

Käydyssä keskustelussa nousi esiin kysymys voisiko myös IVYklubi olla Isännöintiliiton jäsenyhdistys, jolloin eläköityvät isännöitsijät voisivat luontevasti liittyä yhdistyksen jäseniksi.

Tiiviin kaksituntisen jälkeen IVYklubin puheenjohtaja Mika Valmari esitti kiitokset esityksestä ja tarjoiluista ja luovutti isännälle muistoksi vierailusta IVYklubin viirin.

12.6.2017 ivyläisten aveceineen kesäretki suuntautui Karjalohjalle Solaris-kylpylöiden Päiväkummun Kylpylään kylpyläyhtiöiden hallituksen puheenjohtajan Reijo Savolaisen toimiessa matkanjohtajana. Perillä kylpylässä isäntänä toiminut toimitusjohtaja Tero Eskola antoi tervetulokahveja nautittaessa rautaisannoksen tietoa kylpyläalueen ja itse kylpylän kehittymisestä nykyiseksi moderniksi ja monipuoliseksi palvelulaitokseksi. Myös kylpyläkiinteistöjen isännöintiä ja kiinteistönhoitoa - erityisesti energiatalouden hallintaa - Eskola käsitteli esityksessään. Esityksen jälkeen tutustuttiin kylpylärakennukseen toimintoineen.

Maittavan kylpyläravintolan tarjoaman lounaan jälkeen tutustuttiin Ylhän kartanon historiaan ja itse kartanorakennukseen oppaan asiantuntevalla opastuksella. Tämän jälkeen retkeläisillä oli mahdollisuus testata kylpylän palveluja mm. koivu- ja tähtisaunoja käytännössä. Sauna- ja allaspalvelut kylpylä tarjosi maksutta, muut hoitopalvelut vieraat maksoivat itse. Kylpyjen jälkeen nautittiin Ivyn trubaduurien Kaukon ja Jussin karaokelauluista.

Paluumatkalla poikettiin Sammatissa Paikkarin torpassa, jossa Lohjan matkailun opas perehdytti retkeläiset torpan historian lisäksi muistin virkistämiseksi kouluajoilta Elias Lönnrotin mittavaan elämänuraan.

17.5.2017  IVY-veteraanit oli kutsuttu Malkit Oy:n Herttoniemen myymälän kevätpäivään Mekaanikonkatu 3:een. Vierailu aloitettiin lounaalla. Kakkukahveja nautittaessa toimitusjohtaja Arja Muhonen esitteli nyky-Malkitin. Esittelystä ilmeni myös, että he yhdessä miehensä Ilkka Muhosen kanssa omistavat yrityksen.

Kuten arvata saattaa hieman nostalgiaakin oli ilmassa, sillä niin moni oli työuransa aikana ja myöskin vielä ivyläisenäkin ollut Malkitin kanssa tekemisissä.  IVY:n alkutaipaleella Malkitin Reijo Leivonmäki oli hyvinkin pidetty isäntä. 

Vilkkaan tuotteitakin koskeneen keskustelun jälkeen siirryttiin tutustumaan myymälätiloihin.

28.3.2017  pidettiin IVY-klubi ry:n sääntömääräinen vuosikokous osoitteessa Jarrumiehenkatu 2 B (Itä-Pasila) Helsinki. Sääntömääräisesti käsiteltiin vuoden 2016 tilinpäätös ja toimintakertomus sekä vuoden 2017 talousarvio ja toimintasuunnitelma. Hallituksen esityksen mukaisesti jäsenmaksu (50 €) ja liittymismaksu (5 €) päätettiin pitää entisen suuruisina. Tilinpäätös vahvisettiin ja hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus.

Vuosikokous valitsi entisen hallituksen jatkamaan ja hallitus on järjestäytynyt: puheenjohtaja Mika Valmari, varapuheenjohtaja Kari Puusti, sihteeri  Aarno Teittinen, petankkin vetäjä Lasse Saiha ja jäsen Reijo Savolainen.

Sääntömääräisten asioiden käsittelyn jälkeen nautittiin Olavi Ahomaan tekemää maukasta hirvikeittoa oheisjuomineen.

Vuosikokouksen pöytäkirja on luettavissa jäsensivujen tiedosto-osiosta

17.1.2017  IVY aloitti vuoden 2017 yritysvierailut käymällä Danfossilla Espoon Niittykummussa. IVY:n joukkue oli tällä kertaa lukumäärältään pieni (6 ivyläistä) johtuen samanaikaisista muista tilaisuuksista.

Isäntänämme toimi Rabbe Kranck, jonka video- ja kalvoesitys sisälsi koko maailmanlaajuisen Danfoss-konsernin esittelyn sekä tarkemmin oman alueensa eli lämmityssektorin laitteita ja järjestelmiä sekä niiden uusimpia innovaatioita. Jere Saarela täydensi esitystä oman tuotevastuualueensa tuotteiden  patteriventtiileiden esittelyllä.

Esitysten ja kahvittelun ohessa syntyi kiinteistöjen lämmitystä koskevaa keskustelua ja ivyläiset esittivät aiheesta myös kysymyksiä isännille.

V. 2016

15.12.2016 IVY:n perinteinen joululounas nautittiin 13 jäsenen voimin ravintola Vltavan Havel kabinetissa. Yhdistyksen puheenjohtaja Mika Valmari piti katsauksen yhdistyksen kuluneen vuoden tapahtumiin. Puheenvuorossaan hän muisti äkillisesti menehtynyttä jäsentämme Kaisu Greusia.

Lounas oli perinteinen jouluglögeineen, ruokajuomineen ja joulutorttuineen. Pääruokana oli ylikypsä porsaanniska, jota buffet-pöydässä riitti.

24.11.2016 IVYklubin aktiivijoukko (8 henkeä) riensi Tapiolaan Tuulikuja 2:een Asuntosäätiön vieraaksi. Isäntänä toimi toimitusjohtaja Esa Kankainen. Paljon oli tapahtunut sitten edellisen vuonna 1997 Kivenlahteen suuntautuneen vierailun. Asuntosäätiö on muuntunut aluekehittäjästä monipuoliseksi asuntoalan toimijaksi peräti jo  neljänneksi suurimmaksi.  Asoasuntojen osto VVO:lta ja Satolta vuonna 2014  johti tähän kokoloikkaan. Tämä kävi  ilmi toimitusjohtajan valaisevasta esityksestä. 

Ivyläiset tietävät nyt mikä Tapiolan luoja on tänä päivänä ja mitkä ovat sen meneillään olevat ja tulevaisuuden hankkeet. Kahvittelun lomassa tapahtunut esittely viritti runsasta mielipiteenvaihtoa alan aiheista ja läsnäolleiden aiemmista yhteyksistä Asuntosäätiöön.

19.10.2016  ivyläiset oli kutsuttu tutustumaan ABB:n Porvoon tehtaaseen. Matkaan lähti Kiasman tilausajopysäkiltä pikkubussilla 9 ivyläistä. Vierailu aloitettiin maittavalla lounaalla. Lounaan jälkeen tuotepäällikkö Kari Pulkkinen esitteli video- ja powerpointesityksillä digitaaliteknikkaan perustuvia Welcome-ovipuhelinjärjestelmää ja ABB-free@home kodin ohjausjärjestelmää sen eri versiomahdollisuuksina. Aluemyyntipäällikkö Janne Tuominen antoi sivustatukea esittelylle. Turvallisuus eri tasoilla oli esitellyissä ABB:n tuotteissa vahvasti esillä. Johtuneeko siitä että myös tehdashallien turvallisuus niin työntekijöiden kuin vierailijoidenkin kannalta oli viimeisen päälle hoidettua.

Tehtaan johtaja Marko Utriaisen  esitys avasi kuulijoille ABB- konsernin kehittymisen eri brändien kautta nykyiseksi globaaliksi toimijaksi ja Porvoon asennustuotetehtaan tulemisen osaksi sitä. Hän kertoi tehtaan kehittymisestä Ensio Miettisen perustaman Enston ajoista nykyiseksi moderniksi pitkälle automatisoiduksi tehdaslaitokseksi, jonka tuottavuuskehitys on ollut huimaa johtamatta yt-neuvotteluihin. Automatisointi tuli todistetuksi Utriaisen vetämällä tehdaskierroksella, jossa robotit valmistivat asennustuotteita melkoisella vauhdilla. Roboteista viimeisin Rainer oli jo aivan ihmisen näköinenkin.

Kolme tuntia vierähti mukavasti ja lähtökahvien jälkeen ivyläiset Helsinkiin kuljetti sama porvoolainen yritys KoskeloBus joka toikin, miellyttävänä kuljettajanaan Anne-Mari Saukkonen.


6.10.2016 IVYläiset suuntasivat Pohjois-Haagaan Insinööritoimisto TeknoPlanin vieraaksi. Vieraiden esittäytymisen jälkeen toimitusjohtaja Sami Salonen esitteli oman taustansa ja tulonsa pari vúotta sitten toimitusjohtajaksi. Hän kertoi Teknoplanin viimeaikaisista omistujärjestelyistä (omistajina 10 työntekijää) ja toimintakulttuurista. 

Markku Hjelm  (40 vuoden työuralla jo veteraani itsekin) kertoi TeknoPlanin LVISA-saneerauksen palvelukonseptista taloyhtiöille ja isännöitsijöille. Leo Ruuskanen esitteli yhteistyökuvioita virolaisten kanssa. Virolaisten työpanos ei rajoitu enää työmaille - Suomen lahden takaa tulee myös suunnittelijoita.

Esittelyjen jälkeen käytiin kahvittelun lomassa  jälleen vilkas keskustelu, jossa vierailijatkin pääsivät kertomaan lvi-saneerauskokemuksiaan.

25.5.2016  IVY:n veteraanit olivat Realia Isännöinnin vieraina Valimotien toimitalossa. Isäntien tarjoaman maittavan lounaan jälkeen johtaja Jouko Tuppurainen piti esityksen, jossa lyhyen Realia Group-konsernin esittelyn jälkeen saatiin kattava kuvaus Realia Isännöinnin vuosien 2013-15 muutosprosessista, tämän päivän toiminnasta ja tulevaisuuden tavoitteista ja strategiasta. Erityisen mielenkiintoisia tietoja saatiin isännöinnin yleisestä markkinakuvasta ja Realia Isännöinnin asemoitumisesta siinä.

Mielenkiintoisen esityksen piti myös lakimies Matti Ruohonen kahdesta ajankohtaisesta isännöitsijöitä läheltä koskettavasta lakihankkeesta, joista asbestilaki on jo voimassa ja tupakkalki vielä eduskunnassa. Realia Isännöinnin kaltaisesa suuressa yrityksessä on tällaisiin muutoksiin resursseja varautua ja voitu omaa isännöintikuntaa jo tiedollisesti valmentaa sekä myöskin palveluksi tuotteistaa.

Kehitysjohtaja Esko Lehtonen ja lakimies Kalle Leskinen olivat täydentämässä tiedollista antia. Esitysten ja kahvittelun aikana käytyyn keskusteluun osallistuivat vieraatkin innokkaasti.

20.4.2016 IVY oli Y-säätiön vieraana Pitkänsillanranta 3 A:n ylimmässä kerroksessa. Y-säätiö on perustettu vuonna 1985 viiden suurimman kaupungin ja eräiden järjestöjen toimesta hankkimaan asuntoja asunnottomille. Tämä ja paljon muutakin kävi ilmi isäntämme Juha Kaakisen esityksestä. Viime vuonna 30 vuotta täyttänyt säätiö tytäryhtiöineen on kasvanut noin 16300 asunnon omistajana merkittäväksi yleishyödylliseksi vuokra-asuntoja tarjoavaksi yhteisöksi.

Kahvittelun lomassa virisi vilkas keskustelu tuetun ara-asuntotuotannon viime aikojen kehityksestä ja kannassa tapahtuneista omistajamuutoksista.

22.3.2016 ivyläiset kokoontuivat vuosikokoukseen ja maaliskuun kuukausitapaamiseen Jarrumiehenkatu 2:een Itä-Pasilassa. Rutinoidusti käsiteltiin sääntömääräiset vuoden 2015 tilinpäätös ja toimintakertomus sekä kuluvan vuoden talousarvio ja toimintasuunnitelma. Hallituksen esityksen mukaisesti jäsenmaksu (50 €) ja liittymismaksu (5 €) päätettiin pitää entisen suuruisina. Tilinpäätös vahvisettiin ja hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus.

Koska sääntöjen mukaan yhdistyksen kokoukset tulee kutsua "koolle vähintään seitsemän vuorokautta ennen kokousta jäsenille postitetuilla kirjeillä" hyväksyttiin tulkinta, että vuosikokouskutsu samoin kuin muukin jäsentiedotus voidaan lähettää sähköpostilla niille jäsenille, jotka ovat ilmoittaneet sähköpostiosoitteensa yhdistyksen jäsenrekisteriin.

Vuosikokous valitsi entisen hallituksen jatkamaan, mutta Lasse Saihan ilmoitettua haluavansa terveyssyistä jättää puheenjohtajan tehtävät, valittiin puheenjohtajaksi Mika Valmari. Koska Mika Valmari on ollut hallituksen sihteeri, ilmoitti Aarno Teittinen olevansa valmis hoitamaan sihteerin tehtäviä. Muut hallituksen jäsenet ovat Kari Puusti (varapuheenjohtaja) ja Pertti Suomalainen (talous).

1.3.2016 IVY kävi Kaivokselassa Isännöinti Saarinen Oy:n vieraana. Vierailun aluksi tekninen isännöitsijä Henry Oinonen piti esityksen osakasremonteista ja vuoden alussa voimaantulleesta laista koskien remonttien  asbesti- kartoituksia.  Esityksestä kävi myös ilmi miten nämä asiat hoidetaan Isännöinti Saarisella. Virkistävän kahvittelun jälkeen toimiston hallinnosta vastaava Kirsi Ojala kertoi yrityksen volyymien kehityksestä ja tämän päivän toiminnasta. Yhdistyksemme jäsen ja Isännöinti Saarinen Oy:n vuonna 1983 perustanut Aarno Saarinen kertoi yrityksen ja oman isännöintiuransa alkutaipaleesta, joka oli myös Kaivokselan kaupunginosan alkutaivalta.

26.1.2016 IVY oli kutsuttu Etelä-Esplanadi 22:een Pankkiiriliike Alexandrian vieraaksi. Kun kakkukahvit oli nautittu, esittelivät isäntämme Antti Kolehmainen ja Ville Hellens  Alexandrian liiketoiminnan nelikentän: sijoitusneuvonta, rahastot, vakuutussäästäminen ja strukturoidut sijoitukset. Hellensin syventävämpi esitys strukturoiduista sijoituksista oli uutta ja mielenkiintoista kuultavaa ja sai muutamat asuntosijoittajat pohtimaan pitäisikö siirtyä asuntoja mielenkiintoisempiin sijoitustuotteisiin.

V.2015

16.12.2015 IVY:n perinteinen joululounas nautittiin 14 jäsenen voimin ravintola Vltavassa. Yhdistyksen sihteeri Mika Valmari piti lyhyen katsauksen kuluneen vuoden tapahtumista ja tulevista mahdollisista vierailukohteista. Puheenvuorossaan hän muisti myös vuoden aikana menehtyneitä jäseniämme Viljo Pasasta, Pekka Virankoa ja Juhani Mäkistä.

19.11.2015 IVY:n vierailu suuntautui Helsingin musiikkitalon syövereihin. Talon vaativasta isännöinnistä huolehtii Kantakaupungin Isännöinti Oy, jonka tekninen isännöitsijä Pasi Kanerva toimi oppaanamme tutustuessamme talon laajaan ja monipuoliseen LVI-ym. tekniikkaan. Teknisten tilojen käytäviä kierrellessämme oppaamme kertoili talon hoidon järjestelyistä. Vieraat saivat käsityksen siitä miten valtavasti tekniikkaa tarvitaan tavoiteolosuhteiden ylläpitoon sekä esiintyjille että yleisölle.

Kierros päätettin isäntämme tarjoamiin pullakahveihin talon kahviossa.

29.10.2015 pieni joukko ivyläisiä vieraili Fortumin pääkonttorissa Keilaniemessä. Vierailun emännältä avainasiakaspäällikkö Saila Talaskiveltä saatiin tuhti tietoisku siitä kuinka kattavasti Fortum tänä päivänä on mukana energiasektorissa ja sen kehittämisessä . Tarkempi esittely saatiin Talaskiven omalta työalueelta lämmön ja sähkön yhteistuotannosta. Esityksen ja keskustelun lomassa nautittiin makoisat kahvit.

Tilaisuuden aluksi saimme tutustua Fortumin taidesäätiön omistamiiin taideteoksiin näyttävissä aulatiloissa. 

24.9.2015 IVY-klupin vierailu suuntautui Pohjois-Haagaan Kaupintie 2:een IDO Kylpyhuone Oy:n näyttelytiloihin. Emäntämme Petra Myllynen esitteli IDO:n yritystaustaa ja siinä viime aikoina tapahtuneita muutoksia. IDO on nykyisin osa sveitsiläistä Geberit Groupia. Kahvittelun ja kylpyhuonetuotteista käydyn keskustelun jälkeen tutustuttiin näyttelytiloissa esillä olleisiin tuotteisiin. Erityisesti uutuudet kiinnostivat vieraita. Paikalla oli 10 ivyläistä.

15.7.2015 IVY-klubin ohjelmassa oli omakustanteinen kulttuurivierailu. Matka alkoi Helsingistä bussilla Kiasman edestä ja suuntautui Lahteen, jossa suoritettiin pieni kiertoajelu ja jatkettiin matkaa Vääksyn kanavalle. Kanavan sululla astuttiin Suomi Neito-nimiseen laivaan, jolla lounasta nauttien purjehdittiin Kalkkisten kanavan kautta Heinolaan. Laivalla kokoonnuttiin paviljonkiin nauttimaan yhdistyksen tarjoamat kuohuviinit. Heinolan kesäteatterissa nautittiin komediasta Ulkomaalainen. Iltakahdeksalta oltiin jo takaisin Helsingissä. Matkan järjestelystä vastasi Hyvinkään Liikenne, jonka opas viihdytti matkalasia tarinoillaan ja kaskuillaan. Ivyläisiä aveceineen matkalla oli yhteensä 18.

5.5.2015  IVY-klubi vieraili OVENIA Oy:n toimistolla osoitteessa Valimotie 27. Vierailun isäntänä toimi toimitusjohtaja Mika Valtonen. Vieraiden (11 henkeä) ja isännän esittelyiden jälkeen Valtonen esitteli Ovenia-konsernin yritykset ja niiden kehitystä ja toimintastrategioita. Valaisevan esityksen jälkeen käytiin kahvittelun lomassa vilkas keskustelu esityksen teemoista ja erityisesti isännöinnin kehityksestä maassamme.

7.4.2015 IVY:n vierailu suuntautui Hoasin toimistoon Pohjoisella Rautatienkadulla. Vierailun isäntinä toimivat toimitusjohtaja Matti Tarhio ja asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Tommi Ora. Sihteeri Pirjo Kotajärvi hoiti viihtyisät puitteet vieraille.

Antoisa vierailu oli sekä asiasisällöltään että vieraanvaraisuudessaan. Tarhion ansiokas esitys osoitti, että säätiön uusi johto on strategiatyössään hyvin kartoittanut opiskelija-asumiseen vaikuttavat yhteiskunta-, asunto- ja koulutuspoliittiset uhkat ja mahdollisuudet ja on kartoituksen pohjalta kehittämässä prosessejaan ja toimintaansa.

Ivyläiset (10 henkeä) olivat hyvin otettuja heille osoitetusta vieraanvaraisuudesta.

19.3.2015 IVY-klubi piti vuosikokoustaan perinteisessä paikassa Jarrumiehenkatu 2:n kerhotilassa Itä-Pasilassa. Perinteitä noudattaen nautittiin myös Olavi Ahomaan valmistamaa maukasta hirvisoppaa. Paikalla oli 17 jäsentä.

3.3.2015 IVY-klubi vieraili Kiinteistötahkolan Helsingin toimistossa Lauttasaaressa. 

Kymmenkunta ivyläistä sai toimitusjohtaja Tuomo Tahkolan esittelemänä rautaisannoksen tietoa Oulussa vuonna 1977 perustetun perheyhtiön taustasta, laajentumisesta valtakunnalliseksi toimijaksi ja tämän päivän toimintaperiaatteista.

Kahvittelun lomassa virisi vilkas keskustelu esityksen aiheista. Yrityksen kasvuvauhti todettiin varsin kunnioitettavaksi - eikä toiminnan taloudellisen tuloksen ja kyselyillä mitatun laadunkaan suhteen ollut moitittavaa.

28.1.2015  IVY-klubin jäsenet oli kutsuttu Skaala ikkunat ja Ovet Oy:n Helsingin toimistoon Mannerheimintien loppupäähän. 

Vierailun isäntä yksikön päällikkö Antti Hautapakka esitteli yrityksen ja sen tuotteet. Kiinnostava oli Skaalan kehittämä uutuus lämmön ikkunan sisällä talteenottava Skaala Alfa Clean.  Siitä ja sen toimivuudesta ilmastointijärjestelmänä virisivät vieraiden useimmat kysymykset.


V.2014

15.12.2014 IVY:n perinteinen joululounas nautittiin 15.12. ravintola Arthurissa. Puheenjohtaja Lasse Saiha piti lounaan aluksi tilannekatsauksen yhdistyksen tilaan.

13.11,2014 ivyläiset olivat  Setlementtiasuntojen vieraana Kalasataman kohteessa. Isännät toimitusjohtaja Kimmo Rönkä, yhteisökoordinaattori Minna Kuntsi-Lehto  ja rakennuttajapäällikkö Heikki Pekanpalo esittelivät kahvittelun lomassa yhtiön toimintaa. Rönkä kertoi yhtiön historiasta ja toimintakonseptista, Pekanpalo Kalasataman korttelin toteutustavasta ja Kuntsi-Lehto omasta tehtävästään yhteisöllisyyden toteuttajana.

Lopuksi tutustuttiin talon muihinkin yhteistiloihin. Sekä asukastuvassa että muissakin tiloissa tavattiin myös asukkaita, jotka kertoivat tyytyväisyydestä asuntokohteeseensa sekä monipuolisiin palveluihin ja harrastusmahdollisuuksiin. Vieraatkin olivat otettuja kokemastaan.

IVY:n puheenjohtaja luovutti isännille käynnistä muistoksi IVY:n standaarin. 

28.10.2014 IVY-klubi (10 jäsentä) vieraili RTK-Palvelu Oy:n Vantaan toimistossa Köysikuja 1:ssä isäntinään asiakkuusjohtaja Jyrki Pulkkinen  ja liiketoimintajohtaja Panu Vainio.

Pulkkisen kalvoesityksestä selvisi yrityksen kasvu perustamisvuodesta 1972 paikallisesta raumalaisesta siivousyrityksestä nykyisiin mittoihin valtakunnalliseksi kiinteistönhoitoalan toimijaksi.

RTK suurena alan toimijana on monille ivyläisille ennestään tuttu. Esitellyt yrityksen toimintaperiaatteet, palvelun laatu, laadun valvonta ja mittaaminen virittävät alan konkareiden ja isäntien välille aina keskustelun - niin nytkin.

25.9.2014 IVY-klubilaiset (12 jäsentä) vierailivat  Abloyn Espoon toimistossa isäntinään avainasiakaspäällikkö Markus Niskanen ja projektipäällikkö Tapani Alanko.

Kahvittelun lomassa nähtiin ja kuultiin powerpoint- ja video esityksinä Abloyn kehitys Emil Henrikssonin vuonna 1907 keksimästä levyhaittasylinteristä nykyiseen maailmanlaajuisesti toimivaan Assa Abloy-konserniin.

Havainnollinen esitys saatiin myös nykyisistä sähköisistä lukitusratkaisuista ja niiden ja mekaanisten lukkojen yhdistelmästä (Optima). Saatiinpa kuvaus lähiaikoina markkinoille tulevasta vielä pilottivaiheessa olevasta modulaarisesta järjestelmäratkaisusta, jossa kiinteistöpalvelujen hallinta laajemminkin on mukana.

Mielenkiintoiset esitykset virittivät vieraissa vilkkaan keskustelun. Keskustelun aikana ivyläiset kertoivat omista työuran varrella sattuneista lukitusta koskevista erityisistä tapahtumista.

20.5.2014 IVY-klubi ry:n toukokuun yritysvierailu suuntautui Käpylään SATO Oyj pääkonttoriin.

Vierailun isäntinä toimivat yksikön johtaja Juha-Pekka Järvenpää ja aluepäälliköt Aulikki Erälinna ja Tapani Lumikaarto.

Tervetulokahvien jälkeen Juha-Pekka Järvenpää esitteli SATOn strategiaa, tämän päivän toimintamallia ja ajankohtaiset volyymitiedot. Alueellisesti SATO on laajentunut itään Pietariin asti ja toiminallisesti uutta on kotihotellitoiminta.

Esittelystä virisi vieraiden ja isäntien kesken vilkas keskustelu.

24.42014 IVY:n huhtikuun yritysvierailu suuntautui Leppävaaraan Vahanen-Yhtiöiden toimistoon. Vierailun isäntänä toimi asiakkuuspäällikkö Jusu Kainulainen, joka huolehti yhtiön toiminnan yleisestä esittelystä ja vieraiden kakkukahvitarjoilusta. 

Vierailun aluksi kuultiin Risto Vahasen selkeä esitys lähiöiden remonttiryhmän työn tuloksista. Asuntoministeri Viitasen asettama työryhmä jätti maaliskuussa mietintönsä ministerille. Työryhmän jäsenenä toimineen konsultti Vahasen kokemus ja asiantuntemus näkyy ilmeisen vahvasti työn tuloksissa. 

Vahanen-Yhtiöiden rakennusainelaboratoriossa tutustuttiin näytteisiin eri rakennusaineista ja niiden vaurioista. Esimerkkeinä Jaakko Säntti esitteli mikroskoopilla asbestin ja erilaisten betonien näytteitä. Sisäilman ongelmista ja kokemuksia niiden hoitamisesta esitteli sisäilma-asiantuntija Johanna Holmström.  

Elinkaariajattelu ja ylläpitovelka oli ikäänkuin punaisena lankana esityksissä ja niiden pohjalta virinneessä keskustelussa.

20.3.2014 Yhdistyksen vuosikokous Pasilan kerhohuoneella.

2 6.2.2014 Ivyläiset oli kutsuttu Eteläranta 10:een tutustumaan Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liitto SKOL ry:n toimintaan. Isäntänämme toiminut kehityspäällikkö Matti Kiiskinen antoi rautaisannoksen tietoa suunnittelu- ja konsulttiyritysten edunvalvonnan lisäksi myös teknologiateollisuuden toimintakentästä maassamme.
Esityksen jälkeen ivyläiset pitivät talon tarjoamien edustustilojen puitteissa oman suunnitteilla olevaa kesäretkeä koskevan ideapalaverinsa. Puitteiden lisäksi isäntämme tarjosi ideoiden vauhdittamiseksi myös coctailpalat neuvoa-antavine palanpainikkeineen.   

29.1.2014 Ivyläiset vierailivat VVO:ssa Mannerheimintie 168a:ssa. Uuden toimitalon ylimmän kerroksen kokous- ja edustustiloissa vieraille tarjottiin tervetuliaiskahvit, jonka jälkeen isäntänä toiminut kiinteistökehitysjohtaja Kim Jolkkonen esitteli VVO:n organisaation ja tämän päivän toimintaa. Alan suurimpana toimijana niin talous- kuin muutkin luvut olivat varsin kunnioitettavia.
Tämän jälkeen ylläpitoyksikön johtaja Kimmo Rintala esitteli kiinteistönhoidon laadunvalvonnan järjestelmää LAAKIa ja kiinteistöjen energianhallintaa. LAAKI on uutta kiinteistöalalla ja aikaan sai paljon kysymyksiä ja kommentteja vieraiden taholta. Enegianhallinnalla näytettiin saadun huomattavia säästöjä aikaan.

V. 2013

10.12.2013 IVY:n perinteinen joululounas nautittiin 10.12. ravintola Arthurissa. Kokoontumisen aluksi hiljennyttiin kunnioittamaan yhdistyksen perustajajäsenen Reijo Taipaleen muistoa. Lounaalla olivat vieraina Kankareen kalusteen Markku Mäkinen, joka toimi lounaan sponsorina, sekä edesmenneiden perustajajäsenten puolisot Anita Lehtonen ja Anita Jussila.

7.11.2013 Vierailu Korpikorpi Oy:ssä Vantaalla. Isännät hallituksen puheenjohtaja Kari Korpi ja toimitusjohtaja Vesa Laaksonen esittelivät yrityksen ja yrityksen kehittämää pikakuivausmenetelmää. Tuhdin tietopaketin jälkeen isännät tarjosivat lounaan ravintola Kuninkaan Kartanossa.

19.9.2013 Vierailu Matinkylän Huollon uusiin toimitiloihin Gräsantörmä 2:een. Isäntänä toimitusjohtaja Mikko Peltokorpi.

30.5.2013 Vierailu HEKA-Kontulaan. Isäntänä toimitusjohtaja Pertti Lehtonen.

23.4.2013 Yhdistyksen 20-vuotistilaisuus Pasilan kerhohuoneella

21.3.2013 Yhdistyksen vuosikokous Pasilan kerhohuoneella.

13.2.2013 Vierailu Helsingin Energian Kampin toimitaloon. Isäntänä vanhempi asiantuntija Turo Eklund. Kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä esitteli Reijo Lemmetyinen.

31.1.2013 Vierailu SKH-Isännöinnin toimistoon Malminkartanossa. Isäntänä toimitusjohtaja Markku Kulomäki.

V. 2012

31.1.2012  Kuukausitapaaminen Pasilan kerhohuoneella

29.2.2012 Vierailu Eerola-Yhtiöt Oy:ssä Juvanmalmilla. Isäntänä asiakkuusjohtaja Tom Sundell.

16.4.2012 Vierailu Suomen Talokeskus Oy:ssä Pihlajistossa. Isäntänä asiakkuusjohtaja Peter Ström.

22.4.2012 Yhdistyksen vuosikokous Pasilan kerhohuoneella.

31.5.2012 Vierailu TeliaSonera Oyj:ssä Vallilassa. Isäntänä myyntijohtaja Esko Korkalo.

27.8.2012 Ivyklubin kunniapuheenjohtaja ja  perustajajäsen Kalevi Lehtonen (Kalupakki) menehtyi sairauden murtamana. IVY:n edustajat olivat saattamassa Kalevia viimeiselle matkalle. 

27.9.2012 Vierailu Kiinteistöalan koulutuskeskukseen AnnaKalevan kokous- ja koulutustiloissa. Isäntänä toimitusjohtaja Keijo Kaivanto.

25.10.2012 Vierailu Colemontin riskienhallintapäivään Suomen Ilmailumuseoon Vantaalle.

 13.11.2012 Kuukausitapaaminen Pasilan kerhohuoneella. Vierailevana alustajana toimi Kiinteistöliiton Uudenmaan toiminnanjohtaja Kai Haarma  aiheena Kiinteistöala tänään ja tulevaisuudessa.

12.12.2012 Perinteinen yhdistyksen joululounas Hotelli Arthurin kabinetissa

V.  2011

17.02.2011 Vierailu Säteilyturvakeskuksessa (STUK)

15.03.2011 Yhdistyksen vuosikokous Pasilan kerhohuoneella

20.04.2011 Kuukausitapaaminen Pasilan kerhohuoneella

16.05.2011 Vierailu Tapiolan Lämpö Oy:ssä. Isäntänä hallintojohtaja Pekka Viranko

20.05.2011 Tallinnan Operetti-matka (avec) 21 henkilöä osallistui. 

27.09.2011 Vierailu Soukan Huolto Oy:ssä. Isäntänä toimitusjohtaja Mika Vehmaa

25.10.2011 Kuukausitapaaminen Pasilan kerhohuoneella

15.11.2011 Vierailu Kone Hissit Oy:ssä. Isäntänä markkinointi- ja viestintäpäällikkö Heli Aalto

09.12.2011 Joululounas Hotelli Arthurin kabinetissa

V.2010

- 27.01.2910 Toimintavuosi käynnistettiin kuukausikokouksella Pasilan kerhotilassa maittavan aterian merkeissä.

- 17.02.2010 Vierailimme Aberdeen Property Investors Finland Oy:n tiloissa Helsingin Mikonkadulla. Isäntänämme toimi tj. Pertti Vanhanen, jonka opastamana tutustuttiin eurooppalaiseen kiinteistöbisnekseen ja sen tulevaisuuden näkymiin.

- 29.03.2010 Pidimme vuosikokouksen Pasilan kerhotilassa. Kokouksessa valittiin hallituksen puheenjohtajaksi Lasse Saiha ja jäseniksi A.Teittinen, K.Puusti, P.Suomalainen ja M. Valmari

- 14.09.2010 Käynnistimme syyskauden kuukausikokouksella Pasilan kerhotilassa nauttien perinteisen sopan.

- 24.09.2010 Vierailimme eduskunnassa. Emäntänämme toimi kansanedustaja Sanna Perkiö.

- 2.10.2010 Yhdistyksen edustajat olivat saattamassa perustajajäsentään ja ensimmäistä puheenjohtajaa kiinteistöneuvos Eino Kuoppasalmea viimeiselle matkalleen.

- 11.11.2010 Vierailimme Papros Oy:llä Viikissä. Tutustuimme trooppiseen ympäristöön ruokailun merkeissä. Isäntänämme toimi tj. Pasi Somero.

- 14.12.2010 Nautimme yhdistyksen joululounaan Ravintola Arthurin tiloissa Kaisaniemessä.

- 31.12.2010 Hallitus osallistui yhdistyksen perustajan ja pitkäaikaisen puheenjohtajan Kalevi Lehtosen 80-vuotisjuhlaan. Samalla hänet nimettiin yhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi ja vapaajäseneksi.

V. 2009  

- 17.02.2009 Kuukausikokous Pasilan kerhotilassa Finskin laskiaisrokan ja pannarin merkeissä.

- 6-7.03.2009 Operetti Iloinen leski käytiin katsomassa Estoniassa Tallinnassa avec-matkana.

- 23.04.2009 Pidimme vuosikokouksen Pasilan kerhotilassa. Kokouksessa valittiin hallituksen puheenjohtajaksi Lasse Saiha ja jäseniksi K.Koistinen, K.Puusti, P.Suomalainen ja M.Valmari.

- 26.04.2009 Vierailimme Munters Oy:n vieraana. Isäntänämme toimi asiakkuuspäällikkö Ismo Vainio. Saimme nauttia seisovan pöydän antimista.

- 29.09.2009 Syyskausi aloitettiin kuukausikokouksella Pasilan kerhotilassa.

- 29.10.2009 Olimme Isännöintiverkko Oy:n vieraana Espoon Kivenlahden pääkonttorissa saaden tutustua mm. näyttävään esittelyvideoon.  Isäntänämme toimi tj. Iiro Mähönen.

- 08.12.2009 Nautimme yhdistyksen perinteisen joululounaan Ravintola Martassa Lapinlahdenkadulla.

V. 2008

- 17.01.2008 Vierailimme ISS-Palvelut Oy:n vieraana Vantaan Myyrmäessä. Isäntänä toimivat johtaja Antti Niittypää ja huoltopäällikkö Juha Karel.

- 20.02.2008 Vierailimme Eerola-Yhtiöt Oy:ssä. Isäntänä toimi tj. Pasi Eerola. Rennon illan päätteksi isännät veivät vieraat koteihinsa.

- 11.03.2008 Pidimme vuosikokouksen Pasilan kerhotilassa. Kokouksessa valittiin hallituksen puheenjohtajaksi Erkki Pohjanvirta ja jäseniksi K.Koistinen, L.Saiha, K.Puusti ja P.Suomalanen.

- 22.04.2008 Vierailimme Paperinkeräys Oy tiloissa Vantaalla. Ihmettelimme jättihalleja ja keräyspaperin suurta määrää. Ja nautimme maittavan iltapalan.

- 21.10.2008 Oli kuukausitapaaminen Pasilan kerhotiloissa Ahomaan maittavan hirvisopan merkeissä.

- 08.12.2008 Yhdistyksen yhteinen joululounas nautittiin Hakaniemen Graniittitalossa.

V. 2007

 - 13.02.2007  Vierailimme Helsingin kaupungin tilakeskuksessa. Isäntänä toimi tilakeskuksen päällikkö Hannu Määttänen.

- 29.03.2007  Pidimme vuosikokouksen Pasilan kerhotilassa. Kokouksessa valittiin hallituksen puheenjohtajaksi Erkki Pohjanvirta ja jäseniksi K.Koistinen, K. Lehtonen, K.Puusti ja P.Suomalainen.

- 21.05.2007 Vierailimme Urheilutalot Oy:n Pasilan tiloissa. Myös sauna oli varattu. Isäntänä toimi tj Veikko Vermilä.

-15.9.2007 Syyskauden toiminnan aloitus Pasilan kerhotilassa. Taas saatiin nauttia keittiömestari Finskin hyvästä ruoasta (lohisoppa).

- 16.10.2007 Kokoonnuttiin taas Pasilan kerhotilassa. Illan luento käsitteli korjausrakentamista 1960-luvulla valmistuneissa kiinteistöissä.

- 01.11.2007 Pitkäaikaisen yhdistyksen jäsenen kiinteistöneuvos Raimo Vauhkosen siunaustilaisuus.

- 14.12.2007 Vierailimme Olympiakylän Huolto Oy:ssä. Isäntänä toimi tj. Eija Anttila.

V. 1993-2007

Katso Urho Mattilan laatima historiikki pdf-formaatissa:
IVYhistoria 1993-2007

Puheenjohtaja luovuttaa yhdistyksen viirin Bauer-vierailun isännälle
Abloy 22.10.2019 isäntämme Lauri Rauhala ja Abloy Pulse
Abloy 22.10.2019 isäntä, vieraat ja Waltteri Bottas
YIT Talon Tekniikan Tommi Vienonen ja Tripla (13.2.2019)
Veteraanien vierailu YIT:n pääkonttoriin 13.2.2019
Reijo Heiskanen ja maailman talous
Hannu Vehniäinen, Vesa Väätänen ja OP:n korkosuojaustuote
Jouluglögit Vltavassa 11.12.2018
Ivyläiset Myyrmäen huollossa, pöydän päässä isäntämme Mika Lehtonen
Puheenjohtaja Savolainen kiittämässä Lehto-vierailun isäntiä Jukka Viljasta ja Tanja Turusta. Isännille luovutettiin IVY-viiri.
Sara Hildenin taidemuseossa
Lounas nautittiin ylhäältä Näsijärven maisemia ihaillen
IVY Kauppakeskus Sellon vieraana Leppävaarassa
Vierailulla Eerola-Yhtiöissä 28.2.2018 pöydän antimia nauttimassa
KAK-laki 17.1.2018 Tarkkaavaista yleisöä
KAK-laki 17.1.2018 Kai Haarma vastaanottaa IVY-satndaarin
7.12.2017 joululounaalla glögin nouto
15.11.2017 Lassila&Tikanojan vieraana Keravan kierrätyskeskuksessa Ivyläiset lähdössä laitoskierrokselle
15.11.2017 Lassila&Tikanojan vieraana Keravan kierrätyskeskuksessa Tölkit kauniisti paaleissa
Vasemmalla Sami Vallinkoski, oikealla Tom Lönnroth ja keskellä Hypon edellinen toimitusjohtaja Matti Inha
Vieraat Hypon juhlavissa tiloissa
Solaris-kylpylöiden Tero Eskola esittelee Koivu- ja tähti-teemaa allashuoneen päätytilassa
Ivyläiset tarkkaavaisina Asuntosäätiö 24.11.2016
Paikkarin torppa Sammatissa (Elias Lönnrotin lapsuuden koti)
IVY:n puheenjohtaja Valmari luovuttamassa IVY:n standaaria Arja Muhoselle
Ivyläiset tutustuvat Malkitin esitteisiin. Pöydän takana toimitusjohtaja Arja Muhoen.
Rabbe Kranck esittelee Danfossin organisaatiota ivyläisille 17.1.2017
Jere Saarelan esittelyssä patteriventtiilit 17.1.2017
Toimitusjohtaja Esa Kankainen Asuntosäätiö 24.11.2016
Tehtaan johtaja Marko Utriainen ABB 19.10.2016
Tehdaskierrokselle ABB 19.10.2016
Realia Isännöinnin vierailulla alustivat Jouko Tuppurainen ja Matti Ruohonen
Ivyläiset Y-säätiön vieraana
Vuosikokouksen 2016 osanottajat
Isännöinti Saarisen Kirsi Ojala ja Aarno Saarinen sekä Ivyn sihteeri Mika Valmari (vierailu 1.3.2016)
Pankkiiriliike Alexandria isännät Antti Kolehmainen (edessä) ja Ville Hellens (26.1.2016)
Ivyläiset tarkkaavaisina Alexandrian esittelyssä (26.1.2016)
Joululounas Vltavassa
Joululounas Vltavassa
Musiikkitalon 19.11.2015 vierailun isäntämme Pasi Kanerva
Musiikkitalon vierailu 19.11.2015, mittareita, putkia jne riitti
Musiikkitalon vierailu 19.11.2015, kahvittelua
Juhani Siikala keskustelussa vierasemäntämme Saila Talaskiven kanssa. Talo on tuttu paikka Juhanille - ollut rakennuttamassa taloa ja talo on ollut myös työpaikkana Nesteen aikana. Puusti ja Pohjavirta tarkastelevat Rafael Wardin teosta Auringonportti.
Ivyläiset IDOssa 24.9.2015
Ivyläisiä kuljettanut laiva Suomi Neito
Ovenia-vierailun isäntä toimitusjohtaja Mika Valtonen
IVY:n väki Oveniassa 5.5.2015, isäntänä Mika Valtonen
Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio
Hoasin asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Tommi Ora
Kiinteistötahkolan toimitusjohtaja DI Tuomo Tahkola
Skaala-vierailun isäntä Antti Hautapakka
IVY vierailulla Settlementtiasuntojen Kalasataman asukastuvassa
Isännät ja vieraat yhteiskuvassa; IVY:n vierailu Setlementtiasunnoissa
Asiakkuusjohtaja Jyrki Pulkkinen; IVY:n vierailu RTK-Palvelussa 28.10.2014
Liiketoimintajohtaja Panu Vainio; IVY:n vierailu RTK-Palvelussa 28.10.2014
Avainasiakaspäällikkö Markus Niskanen; IVYn vierailu Abloyssa 25.9.2014
Projektipäällikkö Tapani Alanko; IVYn vierailu Abloyssa 25.9.2014
Vierailu SATO-yhtymässä 20.5.2014; johtaja Juha-Pekka Järvenpää vastaanotto IVY:n standaarin, vierellä aluepäällikkö Aulikki Erälinna
Vierailu Vahanen-Yhtiöissä 24.4.2013; Risto Vahanen konsernin pääomistaja
Vierailu Vahanen-Yhtiöissä 24.4.2013; Saiha luovuttaa IVY:n standaarin Risto Vahaselle
Vierailu Vahanen-Yhtiöissä 24.4.2013; Isäntämme asiakkuuspäällikkö Jusu Kainulainen
Vierailu Vahanen-Yhtiöissä 24.4.2013; Johanna Holmström sisäilma-asiantuntija
Vierailu Vahanen-Yhtiöissä 24.4.2013; Jaakko Säntti esittelee asbestin rakenteita
Puheenjohtaja Saiha luovuttaa IVY:n viirin Kiiskiselle
Vieraat ja isännät ryhmäkuvassa VVO-talon yläkerran auringonpaisteessa
Anitat vieraina joulukounaalla 10.12.2013
Kari Korpi esittelee tasokuivaimia vierailulla 7.11.2013
Ivyläiset (+ eri tilaisuuteen tullut herra vasemmalla pöydän päässä) Matinkylän Huollossa 19.9.2013 käymässä keskustelua ja nauttimassa tarjoilusta.
IVY HEKA-Kontulan vieraana 30.5.2013 Isäntä Pertti Lehtonen seisomassa
IVY 20 vuotta 23.4.2013 - Ben tervehtii Viljoa
Kiinteistöalan Koulutuskeskuksen vierailun isäntä Keijo Kaivanto (27.9.2012)
Tallinnaa ihailemassa (operettimatka 20.5.2011)
Isäntänä Isännöintiverkossa tj Iiro Mähönen
Helsingin tilakeskuksessa isäntänä v. 2007 Hannu Määttänen